top of page

Bewegen

Please reload

Please reload

voor ouderen: vitality

Vitality voor 40+ ers

“Het leven begint bij 40”, zeggen de ervaringsdeskundigen. En dat klopt. Ik kan er uit eigen ervaring over meepraten. En jezelf op je 80ste nog een jonge Adonis of begeerlijke Aphrodite voelen, is een mooie wens. Misschien hoef je niet meer voor je kinderen te zorgen, ben je met werken gestopt en is het tijd om volop te genieten van de vruchten van je werkzame leven. Het vasthouden en waar mogelijk verbeteren van je vitality is daarbij onontbeerlijk. Door mijn ruime ervaring als fitnessinstructeur en docent bewegen met ouderen en mijn werkzaamheden in de ouderenzorg ben ik in staat een speciaal voor ouderen aangepast programma te presenteren. Dit programma kan bestaan uit “Bewegen” en “Voeding” of uit een combinatie van beiden, al naar gelang je behoefte, wensen en mogelijkheden.  Kijk voor de diverse mogelijkheden onder “Voeding”en “Bewegen”.Je kunt zelf aangeven waar je interesse naar uitgaat.

 

Kijk ook eens naar: Drums Alive!

Geweldig, schenkt groepen ontspanning en blije tevredenheid


Ritme speelt in de muziek een belangrijke rol bij het communiceren van gevoelens. Ritme zorgt voor harmonie  als we met elkaar spelen. Deze aspecten vormen de kern van een groepsactiviteit voor ouderen. Het met elkaar in een cirkel maken van ritmische geluiden is een gebruik om de natuurlijke expressie en de persoonlijkheid te ontwikkelen, waarbij de communicatieve vaardigheden en verschillende zintuigen worden gestimuleerd. Dit maakt deze activiteit erg geschikt voor een  groep ouderen die baat hebben bij stimulatie van zowel geest als lichaam. Deze activiteit doorbreekt de dagelijkse routine, het verlicht stress gevoelens. Het geeft een positieve levenshouding en verhoogt de levensvreugde. Het geeft nieuwe energie omdat het  werken met eenvoudige middelen toch heel uitdagend kan zijn.

 

Tijdens de oefeningen worden vaste, bekende ritmes afgewisseld met improvisaties dat aandacht, coördinatie en concentratie van de deelnemers verbetert. De activiteit vermindert angst en schaamte en schept ruimte voor nieuwe contacten. Klappen met handen en het drummen met stokjes op een emmer zijn eenvoudige middelen die bij deze activiteit voor de nodige fun zorgen. Een Rithm Activity sessie duurt 30-45 min en is geschikt als vast programmaonderdeel. Deze activiteit is geschikt voor ouderen met lichamelijke beperkingen.

Kijk ook eens op: Plezier in bewegen

Rhythm activity voor 60+ ers

voor ouderen: rhythm activity
buikdansen

Buikdansen

Buikdansen is meer dan 5000 jaar een vorm van ontspanning voor lichaam en geest. Hoewel buikdansen misschien omgeven is met een zweem van erotiek, is het puur een persoonlijke aangelegenheid. Met buikdansen geef je met je eigen lichaam uiting aan de wijze waarop je de muziek en het ritme ervaart. Veel beoefenen het buikdansen ook als vorm van lichamelijke oefening en beweging of puur om het plezier dat de bewegingen geven. Je hoeft geen speciale conditie te hebben en ook niet te voldoen aan het beeld van de volmaakte vrouw of man. Het is een veilige en vooral plezierige manier van bewegen, die ontspanning bied, je conditie verbeterd en je buik- en dijspieren versterkt. Buikdansen is voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd, figuur of danservaring. In de lessen wordt aandacht besteed aan de techniek, souplesse, conditie en lichaamshouding.

 

 

  • Ervaar zelf de betovering van het buikdansen tijdens een les. 

  • Verras uw vrienden of familie met een optreden.

  • OrVitality verzorgt optredens bij uw gelegenheden

Pilates is een all-in-one-workout. Het integreert elk element dat voor een volledige workout wordt geadviseerd en bevat innovatieve antizwaartekracht en verstevigingstechnieken. De buikspieren zijn het centrum van je energie. Balans en kracht van je lichaam zijn daarbij onontbeerlijk. Pilates ontwikkelt je rug- en heupspieren en versterkt en verbetert je houding, balans en evenwicht.

Pilates Gymbal Workout
Een Pilates-Gymbal-Workout is erg leuk om te doen. De voordelen van deze fitnessvorm verandert je leven, niet alleen uiterlijk, maar ook het gevoel over jezelf. Pilates en Gymbal vullen elkaar perfect aan, omdat ze allebei gericht zijn op het verbeteren van je lichaamshouding, stabiliteit en spieropbouw. Het verbeteren van je lichaamshouding en spieropbouw geeft ook meer zelfvertrouwen. Pilates Gymbal is een Workout voor alle leeftijden en condities. Al na enkele workouts zie je het resultaat!

 

  • Pilates is een fitness systeem waarbij mentale vermogens gebruikt worden om uw spieren te beheersen.

  • De spieren die voor de balans zorgen worden bij de oefeningen benadrukt. 

  • Geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn met elkaar verweven. U leert uw lichaam bewust en gecontroleerd te bewegen waarmee uw spieren versterkt worden.

Pilates

pilates

Aerodans combi

Aerodans Combi is voor iedereen die van dansen houdt en waarbij plezier voorop staat! Op de laatste hits doe je een mix van de leukste bewegingen uit Latin, Disco, Funk, etc. Heb je geen danservaring of ritmegevoel? Geen probleem! Iedereen is in mijn lessen welkom en de lessen zijn voor iedereen te volgen.

aerodance combi
zumba

Zumba

Zumba betekent “snel bewegen op muziek en plezier beleven”. Zumba combineert  workout elementen uit de Latijns-Amerikaanse dansen, zoals Salsa, Bachata, Cumbia, Merengue, Mambo, etc. In deze workout worden in een plezierige sfeer je spieren versterkt en je conditie vergroot.

Salsa is een dansvorm en staat voor intensief en gepassioneerd bewegen, met een danspartner of in een groep als workout. Je leert uitdagende choreo’s die je lichaam volledig in beweging zet. Er is geen vaste volgorde waarin gedanst wordt. Het geeft structuur aan beweging, verbetert je concentratie en verhoogt je gevoel van zekerheid.Je kunt ook zonder partner aan de salsalessen deelnemen.

Salsa

salsa
drums alive

Drums Alive is een vorm van fitness, waarbij wordt getrommeld op een opblaasbare bal. Het is ritmisch, muzikaal, beweeglijk en zeer goed voor je conditie en coördinatie. Dit is de beste manier waarop je de nieuwe sport Drums Alive kunt omschrijven. Het is heerlijk om je op de bal uit te leven en daarbij ook nog eens 400 tot 600 calorieën per uur te verbranden. Drums Alive is ook geschikt als therapie, vanwege de enorme funfactor. Geen strenge gezichten, maar een lach en goede muziek om te bewegen. Drums Alive is niet erg vermoeiend, maar toch worden alle spieren van je lichaam getraind. Je wordt fitter, vrolijker, leniger en je gevoel voor ritme gaat meteen vooruit. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

 

Bewegen met beperkingen

Bewegen kan door verschillende oorzaken worden beperkt, zoals bijvoorbeeld reuma, botontkalking (osteoporose), artrose, etc. Beweging is van groot belang. Door voldoende beweging blijft de conditie van je spieren, botten en gewrichten zoveel mogelijk behouden, leer je je pijngrens verleggen, wordt je doorzettingsvermogen versterkt en krijg je meer energie en levenskracht. Hierdoor kunnen de klachten beperkt blijven.

Drums alive, beat 2 be fit

bewegenbeperking

Body Shape & Total Body Workout zijn oefeningen voor het gehele lichaam met diverse lesmethodes, zoals Pilates, Calanetics, Anti-Osteoporose, Latin, Steps, Cardio training, Aero-Combi-dance, Bx4-borst, billen, buik en benen, balansoefeningen en nog veel meer... Bij de lessen worden materialen gebruikt zoals dumbbels, ballen, elastiek, etc. Er wordt gelet op lichaamshouding, ademhalingstechniek en prestatie niveau.

Body shape & total body workout

body shape & total body workout
spinning

Spinning

Spinning is staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer in een ontspannen sfeer, waarbij op het tempo van ritmische muziek onder leiding van een spinninginstructrice oefeningen worden verricht. Tijdens de workout van ca. 55 minuten wordt de weerstand van de hometrainer op aangeven van de instructrice aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. De oefeningen bestaan o.a. uit een staande of zittende vlakke weg, heuvel, berg, sprints of een combinatie daarvan. Door wisselende belasting en verschillende zit- en stahoudingen worden hart, longen en beenspieren getraind. Het zorgt tevens voor een betere doorbloeding van de spieren. Omdat je zelf de weerstand van de hometrainer bepaalt, kunnen zowel beginners als gevorderden in dezelfde les meedoen. Spinning is hard werken, kost liters zweet en je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Na enkele lessen zul je het effect op je uithoudingsvermogen zeker merken!

Bootcamps vinden plaats in de buitenlucht. Weer of geen weer. Met de wind door de haren en als het meezit het zonnetje op je bol. Veel gezonder dan een bedompte sportschool. De training is gericht op het oefenen van de buikspieren, billen, arm- en beenspieren. Oftewel op het verbeteren van je conditie en je mentale weerbaarheid. Je haalt het beste uit jezelf! Hoe? Bij de Bootcamp train je in groepsverband. De andere deelnemers hebben het net zo zwaar als jij, moedigen je aan of hebben jouw aanmoediging nodig. Doordat je ook elkáár motiveert, houd je het langer vol en dat is veel leuker.
Iedereen kan deelnemen aan de gemengde Bootcamps.
De Bootcamps-for-ladys-only zijn uiteraard alleen toegankelijk voor vrouwen. De intensiteit wordt aangepast aan de deelneemsters.
Bootcamps vinden op verzoek ook binnen plaats.

Bootcamp

bootcamp

Een Gymbal workout heeft een grote variatie oefeningen voor vooral rug- en buikspieren. De Gymbal wordt ook gebruikt in combinatie met dumbells, waarmee ook je bovenlichaam wordt getraind. Omdat je op Gymbal veel moet balanceren, train je ook de diepere spieren. Gymbal is daardoor uitermate geschikt voor je balans en stabiliteit.

Gymbal workout

gymbal workout

Voorheen was een personal trainer alleen weggelegd voor beroemde mensen. Dat is al lang niet meer zo. De persoonlijke fitnesscoach burgert steeds meer in.
Een afspraak met een trainer maakt het makkelijker om je work-out te plannen en ook echt te doen. Het is bovendien gemakkelijker om je doelen te bereiken met een privé-trainer.
Vanuit mijn opleiding, kennis en ervaring kan ik je helpen om gewicht te verliezen, slechte gewoonten af te leren, kracht en conditietrainingen op te zetten of om leniger te worden, door effectieve en individuele trainingen die bij je passen en waarbij je je lekker voelt.
Daarnaast ben ik als personal trainer vaak niet alleen coach, maar ook  vertrouwenspersoon, leraar en een bron van inspiratie en motivatie.
Personal Training&Coaching kan ook thuis plaatsvinden.

Personal training & coaching

personal traning & coaching
mindfulness

Mindfulness

“Mindfulness”, betekent je aandacht doelbewust richten op ‘je ervaring op dit moment, zonder hierover te oordelen'. Het gaat over een manier van leven, waarbij je opener en bewuster in je leven komt te staan. Het betekent stil staan bij wat er op dit moment gebeurt. Misschien wel het moeilijkste onderdeel van Mindfulness is het niet oordelen: iets waarnemen zonder er meteen een etiket op te plakken of het te waarderen. We vinden iets prettig of vervelend, goed of fout. In een flits hebben we ons oordeel klaar, zonder dat we ons daarvan bewust zijn. En vanuit dat oordeel zien we alleen nog dat wat ons oordeel bevestigd en verstevigt. Mindfullness leert je de ervaring van dit moment ongefilterd toe te laten, je bewust te zijn van de gedachten en gevoelens die deze ervaring bij je oproepen en deze (voor het moment) te accepteren zoals ze zijn.   Mindfulness leert je om niet steeds op dezelfde (automatische) wijze op een situatie te reageren, maar de situatie tot je door te laten dringen en van binnenuit hier bewuster mee om te leren gaan. Hierdoor ontstaat meer ruimte om je leven in eigen hand te nemen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat mindfulness een positief effect heeft op de kwaliteit van leven en op het omgaan met onder andere stress, depressie, pijn, angst en moeheid. Bewustwording en het leren van nieuwe vaardigheden vraagt tijd en aandacht. Daarom is dagelijks oefenen belangrijk. De oefeningen variëren van meditatie en eenvoudige bewegingsoefeningen tot korte bewustwordingsoefeningen tijdens dagelijkse bezigheden.

Yogalates is een combinatie van Yoga en Pilates, waarbij vooral het accent ligt op het trainen van de bekkenbodemspieren, onderste buikspieren, rugspieren en uiteraard het stretchen van het hele lichaam op de golven van je ademhaling. Je lichaam wordt leniger en het biedt ook rust en ontspanning.

Yogalates

yoglates

“Energetic Dance” wordt dans poëzie met je voeten. De nadruk ligt daarbij niet op de techniek van danspassen, maar juist op het plezier van bewegen. Je leert je eigen stijl van dansen te ontplooien, zonder angst om te falen of voor dingen die niet of minder goed gaan. Het spanningsveld tussen “ik voel mij op mijn gemak” en “de lat ligt hoger dan ik had verwacht” is voor mensen een goede voedingsbodem om creatief te zijn. In mijn ervaring zie ik dat veel mensen los durven te komen en zo dichter bij zichzelf kunnen komen, bij hoe zij willen dansen of zich in de dans willen uiten. Mijn motto is: “Dans met je leven alsof niemand je ziet”. Energetic latin dance geeft je veel adrenaline.

Energetic latin dance

energetic dance
yoga mind

Yoga, be one with your mind and body

Over yoga valt heel veel te vertellen. Het beste kun je het zelf ervaren. Fysiek zorgt yoga voor kracht, uithoudingsvermogen en souplesse zonder het lichaam te zwaar te belasten. Yoga werkt diep door op het energiesysteem en zenuwstelsel. Dankzij yoga zul je je niet alleen fitter voelen, want ook mentaal en emotioneel krijg je meer ruimte. Het is ook mogelijk om bij Ora yoga lessen te krijgen op de gymball. Hiermee verbeter en ontwikkel je de balans en de coördinatie van je spieren, terwijl je concentratievermogen getraind wordt.

bottom of page